Sivut

lauantai 2. kesäkuuta 2012

Syto-myssy ystävälle

Syöpä on jo sanana inhottava. Sitten kun kuulee, että jollakin tutulla on syöpä, menee siinä vähän aikaa mietiskellessä. Syöpää on meidän suvussa. Ja nyt lähiaikoina on 2 miun läheistä ihmistä saanut syöpä-diagnoosin. Toinen miun ikäinen mies, jolla todettiin imusolmukesyöpä. Asia on niin alussa vielä hänellä, ettei edes hoitoja ole vielä aloitettu. Toinen tapaus on minnuu nuorempi 3 lapsen äiti, joka sai rintasyöpä-diagnoosin joulun alla. Ihan rutiinitarkastuksessa löytyi patti ja siitä se sitten lähti. Ja luokitus pahin mahdollinen.
Rinta on leikattu ja 15 imusolmuketta poistettu kainalosta. Onneksi vain kolmessa oli syöpää. Hoidot on niin pitkällä, että 1 sytostaattihoitokerta on enää jäljellä. Kortisoni on pöhöttänyt kasvot ja kropan ja hiukset on lähteny päästä. Ja hänellä oli niin ihanat paksut hiukset! Toivottavasti tulisivat samanlaisina takaisin.

Tässä muutama päivä sitten ystävä tuli miun luokse ja sanoi, että tee mulle kesäksi ohut pipo, syto-myssy. Peruukki on niin kuuma! (asiasta kukkaruukkuun, on se aika huvittavan näköistä, kun myö istutaan kahvipöydässä ja "tukka" on pöydällä vieressä:)

Mie sit marssin käsityöliikkeeseen ja ostin Madarin petitiä, se kun on mukavan pehmeetä eikä niin paksuakaan.
Etin jotain kivaa ohjetta, mut kaikissa tuntui olevan jotain mikä ei natsannut. Tästä MammaMyyn syto-myssystä otin vähän osviittaa, päälaen aloitukset ja silmukkamäärät. Sävelsin sitten ite alun jälkeen vähän mutu-tuntumalla loppuun. En laittanu pylväsryhmien väliin pylvästä vaan ketjusilmukan. MammaMyyllä on pylväsryhmissä 3 pylvästä, mie laitoin 2. Näin mie sain piposta vähän ilmavamman ja kevyemmän oloisen. Lanka on siis Sandnesgarnin Mandarin petit ja koukku on 3. Langankulutus 29g.

Koska tää nyt on suurimmaks osaks miun omaa sävellystä, mie ristin tämän pipon "Sari-pipoksi".


Toivottavasti tästäkin selvitään!

Ei kommentteja: