Sivut

keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Kesälle ja raparperille :)

Raparperi, namskis! Alkukesän herkku. Pakollinen piirakka. Parasta on se eka "heinävesi", löysä ja jääkaappikylmä:) Ai että mikä? Heinävesi? No se taitaa olla meijän suvun nimitys raparperisopalle:D Siinä kun heinät lilluu liemessä, niin mitäs se muuta vois olla kuin heinävettä...?
Koska miulla ei oo sitä omaa maalänttiä, niin ystävät sitten muistaa minnuu raparperituliaisilla:) Sain pari päivää sitten pari muovikassillista raparperia ja siinä se sitten ilta vierähti touhutessa keittiössä. Keitin hilloa, tein heinävettä, paistoin raparperipiirakan. Ja ekaa kertaa tein raparperijuomaa. Tuli kyllä todella herkullista ja raikasta!


Resepti on tällainen:

2 l raparperia paloina
1 sitruunan kuori ja mehu
5 dl sokeria
3 tl sitruunahappoa
2 l kiehuvaa vettä
kanelia tms mausteita

Kaikki ainekset sekaisin isoon kattilaan ja päälle kiehuva vesi. Anna olla vuorokauden huoneenlämmössä, sekoittele välillä. Siivilöi, pullota ja laita kylmään. Voi myös pakastaa.

Kuka vaan tykkää raparperista, niin ehdottomasti kannattaa tehdä! Sitruuna maistuu mukavasti ja antaa raikkautta, kanelikin tulee jostain sieltä esille:)

Kesän kunniaks piti ostaa pojalle uudet verhot. Piti olla pimentävät, mutta ne oli niin "mummomallia" kaikki, että jätin suosiolla kankaat kauppaan. Marssin sitten Vallilaan ja siellähän oli vaikka mitä ihanaa! Mukaan lähti 1 verho tätä "Bulevardia". Sopivan nuorekas nuorelle miehelle, ei liian imelä, mutta silti on jotain. Ja pikkasen väriäkin. Äiti tykkää ja poika tykkää.


Ja loppuun sitten esimakua tulevasta...Milloin valmistuu? Siitä ei oo tietoa...2 kommenttia:

Paula Kristiina kirjoitti...

Niimpä, namskis! Näyttää oikein herkulliselta. Nyt alkoi tehdä mieli raparperimehua. Täytyy pyytää että mies tuo tulessaan kotoa raparperejä. Täällä mökillä ihme kyllä ei ole raparperia kasvamassa.Täytyykin ottaa alku kotoa. Neulomus näyttää upelta ja tosi vaikealta. Jäädään odottamaan:)Aurinkoa päivääsi:

berenike kirjoitti...

Tosi kivaa kangasta! Ihanan näköstä neuletta on tulossa, kenties ohje?