Sivut

sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Pääsiäisen herkkuja

Harvoin tulee tehtyä näin paljon herkkuja yhdelle viikonlopulle, mutta tänä vuonna tähänkin tuli sitten muutos:)
Sisko täyttää ensi viikolla kunnioitettavat 50 vuotta, mutta juhlia vietettiin jo eilen. Osa syynä siihen on sekin, että velipoika perheineen pääsi tulemaan etelä-Suomesta tänne, kun on pitkät pyhät.Siskeli pyysi minnuu tekemään kakun ja toiveena oli jotain valkosuklaa-limehässäkkää ja mustikoita myös väliin. No mie sitten lupasin tehdä kakun tai ainakin yrittää. Pistin täytteeseen valkosuklaa-limerahkaa, kermaa ja sulatin vielä valkosuklaata joukkoon ja liivatetta sitten hyydyttämään koko mössö. Kakkua kasasin niin ajatuksissani, että ne mustikat unohtui sitten laittaa väliin... No se oli oikeestaa velipojan onni, koska hän ei tykkää mustikoista;) Päälle oli toivomus laittaa kiille ja mie teinkin aivan taivaallisen makuisen kiilteen lime-sitrusmehusta ja puristetusta limen mehusta. Raastoin limen kuorta pinnalle ja lisäsin kiilteen. Ja jumaleissön! Se kiille valui jostain reunassa olevasta kolosta kakun sisälle! No äkkiä sitten tukkimaan kaikki kolot ja uutta kiillettä tekemään. Enää ei vaan ollut kuin sitä lime-strusmehua ja se sai kelvata. Suututti. Mutta ihan hyvää sekin oli:) Pinnalle mie sitten pursotin värjätyllä valkosuklaalla ristikkoa ja laitoin noita aiemmin sokerimassasta tekemiäni narsissia koristeeksi. Niin ja ne perinteiset kermapursotukset tietty ensin.
Monta asiaa meni tässä kakussa ihan pieleen, mutta maku sitten korvasi kaiken! Ei ollut liian makeeta vaan mukavan raikasta, jopa lapsetkin tykkäsi! Ja se kertoo kyllä paljon...

Ylhäällä kuvassa olevat appelsiinileivokset on ihan suoraan kopsattu Kinuskissan sivuilta. Näitä oon tehnyt monta kertaa ja ovat kyllä taivaallisen hyviä ja takuuvarmoja!

Macaronit on tullut tutuksi monen blogin kautta, kun tuntuu että niitä jokainen nykyään tekee. Ja pitihän niitä miunkin kokeilla. Ohjeita on netti pullollaan ja on vaikeempaa ja helpompaa. Mansikkamäen blogista oon löytänyt vaikka mitä ihanaa kokeiltavaa ja sieltähän mie tämänkin ohjeen sitten bongasin. Tällä mentiin ja hyviä tuli! Täytteenä miulla on näissä limecurdia ja pähkinäsuklaalevitettä. Taivaallisia!

Miulla oli yövieraana pieni kummityttöni Nelli 3v. Ei mikään pääsiäisnoita vaan kummitädin Kullanmuru<3

Ei kommentteja: