Sivut

perjantai 31. elokuuta 2012

Kirjoneulepolvarit

Jee! Mie sain ne valmiiksi! Yksi keskeneräinen työ on tullut tiensä päähän:)



Ystävän tytär pääsi keväällä ylioppilaaksi ja mie lupasin neuloa hälle sukat lahjaksi. Tyttö sai itse valita mallin ja värit, no tietenkin:) Tähän Dropsin malliin hän sit päätyi ja beige vaihdettiin punaiseen. 

Jotenkin näitä ei voinut alkuun neuloa kuin pari senttiä kerrallaan. Kuviohan ei todellakaan ole vaikea, mutta en tiijä mikä siinä mätti ettei siitä saanut tulemaan niin siistiä kuin oisin halunnut. Onko nää nyt sitten poroja vai hirviä?



Lanka on taas sitä Fabelia. Mie kyllä tykkään siitä langasta. On riittoisaa, mukavan tuntuista neuloa ja edullistakin;) Luulin, että lankaa kuluis enemmänkin, mutta ei näihin mennyt kuin 153g yhteensä. Punaista olin varannut ohjeen mukaan 2 kerää, mut eihän sitä mennyt kuin vajaa kerä. No, on sille lopulle käyttöä, eipä silti. Puikot oli 2,5 KnitProt, niillä mie tykkään tikultella. Varrelle tuli pituutta 43cm ja nää on noin 41 numeroiset ja kapeaan jalkaan tehdyt. Kantapään tein vahvistetun, kun lanka on aika ohutta. Harmi se ois, jos heti pitäis alkaa kantapäätä parsimaan.



Varmaan nyt viikonloppuna luovutan sukat omistajalleen ja pidän peukut pystyssä, että lopputulos miellyttää saajaansa!


sunnuntai 26. elokuuta 2012

Keskeneräisten paratiisipaikka :D

On semmoinen laiskimusvaihe menossa. Ei mikään oikein huvita enkä saa mitään hommaa tehtyä reippaasti loppuun... Siis niitä keskeneräisiä töitä on edelleen vaikka miten paljon...

Ja kun ne keskeneräiset ei huvita, niin piti aloitella uusi työ ja sekin on vielä kesken :D


Sentään eka sukka on jo valmis, toinen vasta melko alussa, resori neulottu ja kuvio aloitettu.

Mie yleensä kirjoitan ohjeisiin muistiin, missä kohdassa pitää alkaa kavennella ja montako kerrosta mihinkin neulotaan. Muuten mie en muista, enkä jaksa laskea silmät ristissä. Hyvähän se ois saada toisestakin sukasta samankokoinen kuin ensimmäisestä :D

Ois nyt toiveissa saada nämä tällä viikolla valmiiksi. Sitten vois kaivaa jonkun muun keskeneräisen tuolta pohjattomasta laatikosta.

Syksy on tullut ja illat pimenee. Joku ihmeen unitauti on iskeny, kun illalla ysiltä jo pitäis mennä nukkumaan...

sunnuntai 19. elokuuta 2012

Raitalampaalla synttäriarvonta

Raitalampaan blogi viettää pian 2v synttäreitä ja juhlan kunniaksi Lammas laittoi synttäriarvonnan pystyyn.
Ketä arpaonni suosii, saa ison läjän ihania lankoja



Käykääpäs osallistumassa!

Haukuille pantoja

Pysytään edelleen koiramaailmassa. Mie oon silloin tällöin ommellut koirille pantoja. Lähinnä omille, mut joku aina sitten tilaileekin. Tässä viime päivinä on tullu ihan mukavasti tilauksia, etenkin pistolukkopannoista. Enpäs hölmö oo ottanu kuvia kaikista:/
Mut näistä mie nyt otin kuvatkin. Nämä menee eräälle bichonin omistajalle, tai siis onhan hänellä useampikin :D Fleecepannat on puolikuristavia ja pistolukot on säädettäviä pantoja.


Nyt miulta loppui nuo kiinnihitsatut D-lenkit, joten seuraavaks tarttee hommata niitä lisää. Ja vissiin pistolukkojakin. 

Jos pannat kiinnostaa, niin kysy ihmeessä sähköpostilla lisää! Mulla on erivärisiä pohjavaihtoehtoja pistolukkoihin ja erilaisia nauhoja. Fleeceäkin löytyy vaikka minkälaista.

Lutuisaa sunnuntain jatkoa!

tiistai 14. elokuuta 2012

Iiris on valmistautunut jo talveen :D

Ihanan lämmintä on edelleen! Mut silti on syksyn tuntua jo ilmassa, ei sille mitään voi:(
Miulla on muutamakin keskeneräinen sukantekele tuolla laatikossa. Kumma, etten mie saa nyt niitä valmiiks millään. Aloittelen kyllä mielellään, vaan sitä valmista ei tule...



Ja tässäkin välissä tuli kaamea pakkomielle tehdä Iirikselle talveksi villapaita! Ihan kun ei ois aikaa tehdä myöhemmin. Netistä löytyy malleja vaikka miten ja paljon. Mie miellyin tähän Dropsin malliin ja sepä sitten alulle. Lankoja oli ennestään, niin mitään en tarvinnu ostaa.




Lankana tässä on 7 veljestä. Ihmeen vähän tähän meni, kun yhteensä kului vaan 112g. Puikot on resorissa 3,5 ja muuten 4. Villis on tehty S-koolla eli kun teen Milolle ja Juusolle, pitää lisätä silmukoita tai tehdä isommalla koolla. Pojat saa sitten erilaiset villapaidat, miehekkäämmät :)


Mie tein vähän omia säätöjä peräpäässä. Neuloin kappaleen pitemmäksi, ettei kavennukset ala ihan kainaloitten alta ja sitten kaventelein kappaletta muutenkin tuossa peräpäässä ihan omin luvin. Bichonilla vartalo kapenee ihmeen paljon takapäähän mennessä. 

Oli kyllä nopee työ. Eilen aloitin ja tänään lopetin. Ainoo mistä en tykänny, kun mahakappaleen silmukat oli langalla, niin selkäkappaleen kirjoneuletta piti neuloa tasona. Siis nurjaltakin:/ Onneks ei kovin montaa kerrosta kuitenkaan. Tosin, pitihän sille mahakappaleelle tehdä se sama, mut siinä oli silmukoita vaan 17, joten sen kyllä vielä jaksoi...


No, Iiris ei tapansa mukaan hymyile näissäkään kuvissa :D vaikka muuten se iloinen tyttö onkin!

"nyt mä lähden tästä pelistä pois...."



lauantai 4. elokuuta 2012

Ihan pientä

Jestas miten aika menee nopeesti! Nyt on jo elokuu...
Blogissakin on ollu hyvin hiljaista. En oo oikein saanut tehtyä mitään. Tai aloituksia on ja jotain entisten jatkamisia, mutta valmista ei oo tullut.
Tosin meni yks viikko ommellessa ystävälle verhoja. Rakensivat talon ja mie lupauduin verhojen ompeluun. Niistä ei ookaan kuvia. Mutta tuli erilaisia kappoja, lenkkinauhoilla ja purjerenkailla. Ja pitkät verhot purjerenkailla. En ollu ennen laittanutkaan purjerenkaita, joten pikkasen jänskätti. Mutta helppoa se oli! Varmistin vaan ehkä noin satatuhatta kertaa, että reiän paikka on varmasti oikea, ennenkuin leikkaisin.

No sentään oon saanut yhden myssyn virkattua. Tämä tuli ystävälle. Lanka oli aivan ihanaa Pandaa. Jos en väärin oo ymmärtänyt, niin jotain tsekkiläistä lankaa. Siinä on 97% bambua ja 3% viskoosia. Ihanan tuntuista virkata ja päässä kuulemma tuntuu hyvältä:)



Yks miun ystävä tilasi lapsenlapsilleen junasukat. Nämä lapsukaiset asuu Australiassa ja ovat olleet nyt täällä Suomessa 7 viikkoa lomalla. Tänään nousee koneen nokka taas kohti Ausseja ja mummo ei näe taas tyttärensä perhettä pitkään aikaan:( No, onneks on sentään Skype.
Pojan sukat on Nallen Sinikelloa ja tytön taas Vikingin Baby ullia.


Jospa mie saisin kohta jotain muutakin valmiiksi. Toiveissa olis.